Noutati

NOU!
Incepand cu data de 17.02.2017 se pot face recoltari pentru testul Panorama in cadrul clinicii, de luni pana vineri, intre orele 8-11 (numai cu programare). Este indicat sa fie servit micul dejun inainte de recoltareTestul Panorama este un test non-invaziv. Testarea presupune doar o proba din sangele mamei, fiind sigura atat pentru mama, cat si pentru copil. Celelalte analize (amniocenteza si biopsia de vilozitati coriale) sunt invazive, cu risc de pierdere a sarcinii

 

14.02.2017
SCREENING PENTRU MICRODELETIE – screening prenatal non-invaziv

►Testul Panorama cu microdeletii completeaza testul Panorama clasic (deci este un test imbunatatit)
O microdeletie înseamna lipsa unei portiuni mici dintr-un cromozom. Este cunoscut faptul ca unele microdeletii cauzeaza sindroame genetice specifice, cu impact major asupra sanatatii copilului – inclusiv retard mintal, defecte cardiace si afectiuni ale sistemului respirator, afectiuni ale sistemului imunitar, probleme de nutritie si alte probleme care pot necesita îngrijire imediat dupa nastere.
O mama de 20 ani prezinta acelasi risc ca o mama de 45 ani
rezultatul dureaza intre 10-15 zile
pret 3500 ron

SINDROMUL DELETIEI 22q11.2/SINDROMUL DIGEORGE Copiii nascuti cu sindromul deletiei 22q11.2 prezinta deseori afectiuni cardiace, afectiuni ale sistemului imunitar si retard mintal usor spre moderat. De asemenea, ar putea suferi de probleme renale, probleme de nutritie si/sau convulsii.

SINDROMUL DELETIEI 1p36 – copiii au un tonus muscular scazut, defecte cardiace si alte defecte congenitale, retard mintal si probleme de comportament. Cam jumatate dintre ei prezinta convulsii.

SINDROMUL ANGELMAN – copiii prezinta deseori întarzieri de dezvoltare (de exemplu, statul în sezut, mersul de-a busilea si mersul), convulsii si probleme de echilibru si mers. De asemenea, prezinta retard mintal sever si majoritatea nu dezvolta aptitudini de vorbire.

SINDROMUL CRI-DU-CHAT (SINDROMUL PLANSETULUI DE PISICA), CUNOSCUT SI SUB DENUMIREA DE SINDROM 5P MINUS – copiii prezinta de obicei o greutate mica la nastere, capul mic si tonus muscular scazut. Dificultatile de nutritie si problemele respiratorii sunt, de asemenea, des întalnite. Acestia prezinta retard mintal moderat-spre-sever.

SINDROMUL PRADER-WILLI- copiii au tonus muscular scazut si probleme de nutritie si îngrasare. De asemenea, prezinta retard mintal. Atat în perioada copilariei, cat si la maturitate, iau rapid în greutate si deseori dezvolta probleme medicale legate de obezitate.

14.02.2017
TESTUL PANORAMA – test de screening prenatal non-invaziv

►Este cel mai cuprinzator test prenatal de screening
►Este un test non-invaziv. Testarea presupune doar o proba din sangele mamei, fiind sigura atat pentru mama, cat si pentru copil. Celelalte analize (amniocenteza si biopsia de vilozitati coriale) sunt invazive, cu risc de pierdere a sarcinii
►Se face incepand cu saptamana a 9-a
►Este o analiza foarte precisa, in depistarea cazurilor in care exista doar un singur cromozom, in loc de o pereche, sau a cazurilor in care exista un cromozom in plus, cum ar fi Sindromul Down, Sindromul Edwards, Sindromul Patau sau anumite sindroame in care exista trei cromozomi de acelasi tip (triploidie)
Rezultatul se elibereaza in  10-15 zile
Pret – 2500 ron

 

01.11.2015
Miandra Medical Center te anunta ca avem un nou membru in echipa noastra!
Dr. Eduard Balasa efectueaza ecografii pt. screeningul sarcinii
(trimestrul I – III) cu evaluare biometrica si morfologica si scoruri de risc, pe ecograful GENERAL ELECTRIC – VOLUSON E10, cel mai performant ecograf din Romania incepand de sambata 07.11.2015.
Va asteptam in fiecare sambata din luna, cu programare in prealabil!

backround 3

OBSTETRICA-GINECOLOGIE SI ECOGRAFIE